• Restaurant Oortjeshekken
  Restaurant Oortjeshekken
 • Toertocht door de Betuwe
  Toertocht door de Betuwe
 • Dagje Maastricht
  Dagje Maastricht
 • Dagje in Den Bosch
  Dagje in Den Bosch

- Donderdag 4 mei 2017, dagtocht Museum van Wasrol tot DVD

10.30 uur:    
Vertrek uit Venray. We rijden zoveel mogelijk binnendoor naar Horst.

11:00 uur:   
Aankomst bij Boscafe Het Maasdal gelegen in de Kasteelse bossen in Horst. We gaan eerst even genieten van een kopje koffie met een lekker stukje gebak.

11.45 uur:  
Vertrek vanaf Boscafé het Maasdal naar Museum van Wasrol tot DVD. In dit museum wordt de geschiedenis van beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar gemaakt. De collectie bevat vele bijzondere en zeldzame apparaten en is voor iedereen interessant. Tijdens  een rondleiding worden vele van deze museumstukken gedemonstreerd. Uw ogen en oren zullen wijd opengaan!


museum-van-wasrol-tot-dvd
  

Wie heeft er geen TV of radio? Ooit een LP, CD of DVD gekocht? Beeld en geluid, iedereen heeft ermee te maken. Toch is er bijzonder weinig aandacht voor de geschiedenis, voor het behoud van de apparatuur.

Te weinig wordt beseft dat we het over belangrijk, cultuurhistorisch erfgoed hebben, dat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van onze huidige samenleving.
 
U wordt geconfronteerd met buitengewoon innoverende technieken, revolutionaire  vormgeving, ondernemersgeest en vlijt van honderdduizenden arbeiders van vaak niet meer bestaande ondernemingen.

14.00 uur: 

Lunch bij de Bekkerie in Boekend. Bijzonder aan de Bekkerie is de samenwerking tussen zorginstellingen, lokale ondernemers, publieke organisaties en de wijkbewoners. Het initiatief is ontwikkeld door Rendiz en Dichterbij. Er is een bakker, bibliotheek en restaurant.

15.30 uur:    
We rijden via de andere kant van de Maas terug naar Venray. In Arcen kunnen we natuurlijk IJssalon Clevers niet voorbij gaan zonder er even te stoppen.

16.30 uur:    
Aankomst in Venray.


Kosten:  € 67,50 per persoon (Inclusief vervoer, koffie met gebak, bezoek aan en rondleiding in het museum ‘van Wasrol tot DVD’, lunch bij ‘de Bekkerie’ en een ijsje bij Clevers)

                                                                                                                                                                                          
lopenBij deze dagtocht hoeft u niet veel te lopen. In het museum zijn de meeste objecten op de begane grond te bezichtigen. Er is nog een eerste etage. Deze is alleen met een trap te bereiken. Natuurlijk kunt u gebruik maken van uw rollator.